O dată la 20 de ani! Marea conjuncție JUPITER-SATURN, 21 decembrie 2020

O dată la 20 de ani! Marea conjuncție JUPITER-SATURN, 21 decembrie 2020

Articol de Roxana Pănoiu

O DATĂ LA 20 ANI!

MAREA CONJUNCȚIE JUPITER – SATURN

21 DECEMBRIE 2020

Suntem creatorii unei alte lumi. Astrologii o mai numesc „noua epocă”. Această întâlnire a lu Jupiter cu Saturn în Vărsător are loc pe data de 21 decembrie 2020. Tehnic vorbind, astrologic, această întâlnire se petrece o dată la 19-20 de ani. Ultima conjuncție Jupiter – Saturn a avut loc în luna mai a anului 2000. Ultima conjuncție Jupiter – Saturn în Vărsător s-a produs în lun ianuarie a anului 1405. Următoarea conjuncție a celor două planete va fi în octombrie 2040 în zodia Balanței. Acete cicluri astrale Jupiter-Saturn au un impact foarte mare asupra societății, cât și asupra fiecărui individ.

Va fi o perioadă lungă, de 20 de ani, în care lumina reflectoarelor va fi pusă pe anumite domenii: știință, tehnologie, educație, religie, administrație, autoritate, cultură și civilizație. Este de așteptat ca dimensiunea spirituală a vieții să fie inclusă în toate formele de cunoaștere și în schemele de gândire, precum și în formele de guvernare politică. Structura claselor sociale evoluează spre o egalizare, iar oamenii au la dispoziție șanse egale și oportunități de evoluție. Instituțiile care veghează și aplică legile ar trebui să se orienteze după conceptul de dreptate și mai puțin după jocurile de interese. Dar poate cea mai importantă transformare vizează relația cu banii. Această conjuncție aduce în prim-plan nevoia de adaptare a oamenilor la noi meserii de pe piața muncii. 

Jupiter – Saturn în Taur, în semn de Pământ, a cerut de la noi în ultimii 20 de ani exploatarea talentelor, a calităților și dezvoltarea laturii practice a vieții. Am învățat să fi pragmatici și să creștem material. S-au creat noi oportunități către diferite afaceri profitabile, cum ar fi investiții în terenuri, construcții, restaurante, artă, turism. Au apărut contexte favorabile unui trai mai bun, chiar luxos pentru unii. Jupiter – Saturn ne-a acordat timp să învățăm lecții cu care tot ne-am confruntat în ultimii 20 de ani: să fi mai generoși și mai puțin lacomi, să ne deschidem atât portofelele, cât și sufletele, să dăm importanță la ceea ce avem atât în exterior, cât și în interior, să luăm decizii corecte și să fim asumați.

După 21 decembrie 2020, Marea Conjuncție Jupiter – Saturn va avea pretenții și mai mai de la noi și ne va împinge de la spate să ne atingem potențialul, să ne exprimăm liber, să fim autentici, să ne ascultăm intuiția, să-l căutăm pe Dumnezeul din noi. Acest aspect va deschide porți către tot ce înseamnă originalitate, inovație, tehnologie modernă avansată, nonconformism, spiritualitate. Vor fi avantajați cei care doresc să cunoască și mai mult. Calea cea mai sigură pentru a ajunge cel mai ușor la potențialul nostru sunt studiile înalte, călătoriile în terirorii străine, neexplorate, care pot fi și imaginare, nu doar fizice (cititul, meditația, rugăciunea), comunicarea cu oameni pe care îi recunoaștem drept mentori, dezvoltarea personală, științele ezoterice precum astrologia sau numerologia.

Conjuncția Jupiter – Saturn în Vărsător ne aduce următoarele atenționări pentru următorii 20 de ani: să ne facem munca corect, bazată pe dreptate, sinceritate, loialitate, să ne implicăm în orice acțiune cu intenții pozitive, să ne deschidem mai mult sufletele față de semenii noștri, să fim mai darnici, mai iubitori, mai înțelegători, să îmbrățișăm valorile spirituale, să ne îmbunătățim viața prin a fi cinstiți cu noi înșine și cu lumea toată, altfel vom fi taxați în mod repetat, iar ceea ce facem se poate întoarce împotriva noastră ca un bumerang.

Noua eră vine pentru a ne deschide ochii spre noi orizonturi mai clare, să ne așeze la locul nostru în raport cu Destinul nostru. 

Ce rezervă Marea Conjuncție din Vărsător pentru fiecare zodie?

Berbec

Berbecii vor fi oameni de lume. Ei vor ieși în evidență prin implicarea în diferite origanizații, asociații, vor fi oameni de echipă. Berbecii vor fi cu un pas înaintea celorlalți, iar libertatea va fi una dintre cele mai importante valori personale. 

Cea mai mare lecție pentru Berbec: să se gândească la binele tuturor.

Taur

Taurii au la dispoziție ani de zile să și construiască o carieră și o imagine publică, un renume, o reputație. Taurii se îndreaptă spre o poziție de autoritate din care îi vor inspira sau chiar îi vor conduce pe ceilalți.

Cea mai mare lecție pentru Tauri: să-și asculte intuiția.

Gemeni

Gemenii vor avea o nouă viziune asupra vieții. Ei își vor schimba radical în următorii ani convingerile și credințele. Studiile superioare și cursurile de aprofundare, precum și relația cu străinii și străinătatea devin prioritare.

Cea mai mare lecție pentru Gemeni: să își asume rolul de îndrumători pentru alții.

Rac

Racii vor avea ca interes în următorii ani căutarea misterelor și a tot ceea ce este ascuns, precum și dezvoltarea personală, studiile de psihologie, sociologie, ocultism, spiritualitate. Ei vor fi interesați de investiții, afaceri, tranzacții financiare.

Cea mai mare lecție pentru Raci: să-i ajute pe ceilalți să crească și să evolueze.

Leu

Leii vor pune accentul în următorii ani pe dezvoltarea calității relațiilor, a vieții de cuplu, a unor asocieri favorabile. Leii sunt încurajați să se bazeze pe alții, să aibă încredere, să colaboreze, să delege, dar fără aere de superioritate.

Cea mai mare lecție pentru Lei: să renunțe la așteptări.

Fecioară

Pentru Fecioare, interesul major este cel profesional. Fecoarele nu se lasă până nu găsesc locul de muncă potrivit, domeniul de activitate potrivit, colectivul de lucru cu care să rezoneze optim. De asemenea, Fecioarele fac schimbări în stilul de viață pentru a râmîne sănătoase.

Cea mai mare lecție pentru Fecioare: să nu ia asupra lor mai mult decât pot duce.

Balanță

Balanța devine poate cea mai creativă dintre zodii. Cei născuți în acest semn își exprimă talentele, produc bunuri de valoare sau opere artistice. Balanțele devin preocupate de un loc pe scenă, ies în față, obțin recunoaștere.

Cea mai mare lecție pentru Balanțe: să nu uite niciodată de unde au plecat.

Scorpion

În următorii ani, Scorpionii își urmează visul de a-și găsi locul. Ei vor trece prin schimbări de locuință, tranzacții imobiliare, investiții în casă și nu se vor opri până când nu vor simți că aparțin cu totul spațiului și mediului în care trăiesc.

Cea mai mare lecție pentru Scorpioni: să facă ceea ce simt.

Săgetător

Săgetătorii își schimbă mentalitatea, modul în care comunică și cercul de relații în care se învârt. Ei se orientează după oameni de valoare de la care a permanent ce să învețe sau ce să admire. Săgetătorii sunt preocupați să dețină putere prin informație.

Cea mai mare lecție pentru Săgetători: să nu se împrăștie în prea multe direcții.

Capricorn

Capricornii urmăresc în primul rând independența financiară. A nu depinde de nimeni din punct de vedere material devine un scop în viață. Prin urmare, fac tot ce este necesar ca să își sporească veniturile, dar nu mai sunt dispuși la compromisuri, ci vor să muncească cu plăcere.

Cea mai mare lecție pentru Capricorni: să nu mai piardă timpul.

Vărsător

Această conjuncție este despre ei. Vărsătorii, în sfîrșit, se pot exprima liber, pot face alegeri după bunul plac, încep să nu se mai simtă îngrădiți. Vărsătorii devin locomtive care îi trag pe ceilalți în direcția lor.

Cea mai mare lecție pentru Vărsători: să iasă în față.

Pești

Peștilor li se deschide în următorii ani o cale a înțelepciunii. Ei sunt aduși pe drumul lor, uneori cu forța, ajungând să înțeleagă ce vrea Dumnezeu de la ei și să-și împlinească Destinul pentru care au venit.

Cea mai mare lecție pentru Pești: să accepte ceea ce nu pot controla și nu pot schimba. 

Roxana Pănoiu, astrolog, colaborator la revista Taifasuri, roxana.v.panoiu@gmail.com