Cele 12 nopți sfinte

Cele 12 nopți sfinte

Articol de Corina Chelaru

Odată cu Seara Crăciunului se deschide un portal magic până la Sărbătoarea Botezului Domnului, poate cea mai puternică perioadă a anului, un interval de 12 nopţi în care Cerurile îşi lasă deschise ferestrele astrale pentru ca asupra noastră să se poată pogorî Conştiinţa Hristică. Este o perioadă în care Dumnezeu cel Atotputernic, Sfântul Duh, Iisus şi Maica Sfântă, alături de îngeri, arhangheli, serafimi şi alte fiinţe de Lumină, care ne veghează mereu vin mai mult ca oricând în ajutorul nostru şi aduc un mesaj de pace şi de credinţă pentru ca trecerea de la un an la celălalt să se facă într-o energie pură şi cu o vibraţie înaltă.

Fiecare noapte este conectată la o virtute, iar de-a lungul acestor nopţi noi plantăm seminţele celor 12 luni ale următorului an. Fiecare noapte este de asemenea legată de un semn zodiacal, astfel încât fiecare semn să contribuie cu darurile sale la recolta noului an şi să putem activa energiile specifice fiecăruia, căci fiecare din noi, indiferent de semnul natal sau de ascendent, avem în harta noastră toate energiile zodiacale.  

Iată lista virtuţilor care corespund fiecărei Nopti Sfinte aşa cum le găsim în cartea lui Serghei Prokofieff,  “Cele 12 nopţi sfinte şi ierarhiile spirituale”, corelate cu zodiile specifice şi cu calităţile care pot fi activate şi aprofundate prin meditaţie:

NoapteaVirtuteaZodia Calităţile şi darurile ce pot fi activate
25-26 decmărinimiaPeşticunoaşterea spirituală, capacitatea de a manifesta la nivel spiritual, conştiinţa apartenenţei la întregul divin
26-27 decînţelepciuneaVărsătorinventivitate, nonconformism, vizionarism, originalitate, solidaritate, conştiinţa apartenenţei la un grup cu un scop umanitar, altruism
27-28 deccurajulCapricorndeterminarea, perseverenţa, rigoarea, economia, planificarea
28-29 decautodisciplinaSăgetătorsimţul dreptăţii, dragostea de cunoaştere înaltă, conexiunea cu spiritualitatea, filosofia, credinţa, legătura cu Natura, uşurinţa de a relaţiona cu străinii şi cu străinătatea
29-30 decrăbdareaScorpiondăruirea iubirii, conexiunea cu lumile profunde, vindecarea rănilor psihologice, pasiunea, capacitatea de regenerare
30-31 decmulţumireaBalanţăsimţul artistic, abilităţile de negociere, diplomaţia, armonia, justiţia, echitatea
31dec – 1 ianamabilitateaFecioarăcorectitudinea, simţul detaliilor, rigoare, sănătatea corpului fizic, punerea în slujba celorlalţi
1-2 iancompasiuneaLeuarta conducerii, generozitatea, iubirea de sine, conexiunea cu abundenţa şi strălucirea
2-3 ianaltruismulRacconexiunea cu cei dragi, căminul, familia, hrana, susţinerea celor apropiaţi
3-4 ianperseverenţaGemeniconexiunea cu copilul interior, gândirea versatilă, uşurinţa în comunicare, păstrarea tinereţii, mobilitatea mentală
4-5 ianechilibrulTaurplăcerea de a se bucura de viaţă, stabilitatea, câştigurile materiale corecte, 
5-6 iandevoţiuneaBerbecîndrăzneala, puterea de a deschide noi drumuri, curajul, afirmarea sinelui

Pentru a putea medita mai bine şi a activa fiecare virtute (aşa cum apare ea în cartea lui Serghei Prokoff, “Cele 12 nopţi magice şi ierarhiile spirituale”) şi fiecare energie zodiacală, vă propun un ritual simplu, care poate fi făcut de oricine:

Ritualul celor 12 Nopţi Sfinte:

1. Curăţă şi purifică mediul şi pe tine aprinzând beţişoare parfumate, tămâie sau lemn de palo santo şi spunând o rugăciune. Aprinde o lumânare albă pe care o vei lăsa să ardă până la capăt. Cere tuturor maeştrilor şi ghizilor tăi spirituali, îngerilor tăi păzitori, arhanghelilor sau fiinţelor de lumină să te ajute, să te protejeze şi să te îndrume pe tot parcursul ritualului şi al acestor nopţi.

2. Creează o listă cu dorinţele tale pe care să le exprimi la modul prezent, clar, în formă afirmativă (să nu conţină negaţii) şi să se refere strict la tine, nu la alte persoane, oricât ar fi ele de apropiate. Nu folosi cuvântul “sper” sau timpul viitor. Puteţi scrie câte dorinţe vreţi, iar la sfârşitul listei veţi scrie: Cer acestea sau altceva mai bun, așa cum consideră Sinele meu Superior pentru manifestarea binelui meu suprem și în acord cu Legile Divine.”

3. Citeşte de 3 ori Rugăciunea Nopţilor Sfinte:

“În Numele Tatălui, Hristului și Sfântului Duh cer ca Arhanghelul Uriel să-mi deschidă toate drumurile. Cer ca cele 12 Legiuni de Îngeri care dezvăluie Constiința Hristică să meargă înaintea mea. Cer lui Hristos să mă curețe cu Tămâia lui Sfântă care purifică locul Sufletului. Cer reconectare la inima lui Hristos. Amin!”

4. Citeşte o singură dată lista dorinţelor tale.

5. (dacă doreşti să activezi şi darurile zodiei corespunzătoare acelei nopţi) Conectează-te cu glifa (simbolul) zodiei respective şi vizualizează-te ca posedând deja darurile dorite şi manifestându-le, meditează asupra semnificaţiei lor şi asupra îmbunătăţirilor pe care le vor aduce în viaţa dumneavoastră.

6. Citeşte Rugăciunea de mulţumire: “Mulţumesc, mulţumesc, mulţumesc cu recunoștinţă și mare bucurie pentru că am primit toate acestea chiar acum. Mulţumesc Hristoase, mulţumesc Uriel, mulţumesc Gabriel, mulţumesc Sine Superior.”

Magia acestor nopţi se poate trăi în multe moduri, important este să conştientizăm puterea intenţiei şi a energiei christice care infuzează cu lumina sa mult mai puternic toată această perioadă.

Să ne fie de folos şi spre evoluţie toate momentele unice ale acestor nopţi!

prof. dr. Corina Chelaru
formator, consilier de dezvoltare personala, specialist in fizionomie, analiza si evaluare comportamentala
corachelaru@yahoo.fr