Eveniment astrologic rar: TOATE PLANETELE ÎN MERS DIRECT

Eveniment astrologic rar: TOATE PLANETELE ÎN MERS DIRECT

Articol de Roxana Pănoiu

La anumite intervale de timp, astrele încetează să exercite o influență restrictivă asupra noastră și ne dau mână liberă. În peroada 21 februarie – 27 aprilie 2021 nicio planetă din cele 10 principale nu este retrogradă. Nu mai avem nici măcar Mercur retrograd, de care aproape toată lumea a auzit. Aceste eveniment a mai avut loc în intervalul 14-30 ianuarie anul acesta, iar până la sfârșitul lui 2021 nu vom mai avea parte de acest fenomen pe cer.

Perioadele în care toate planetele se află în mișcare directă sunt o oportunitate de a crește și de a ne pune în mișcare dorințele, planurile, intențiile. Ne este mai ușor să fim noi înșine, obstacolele nu ne mai stau în cale și nu ne mai cramponăm în situații dificile, greu de dus până la capăt. Aceste unde planetare, care ne dau nouă undă verde, au un impact și mai puternic pentru cei care sunt deschiși la schimbare, la noi începuturi, la acceptarea vieții cum curge ea. Practic, Universul nu ne mai pune condiții și suntem eliberați de povara unor trăiri inconștiente. Poate beneficiul cel mai mare este că nu mai trăim tiparele acelor perioade pe care tot le-am repetat, de exemplu nu mai facem aceleași alegeri în relați, atragem altel de parteneri sau altfel de oameni care să ne umple viața.

Când toate planetele sunt în mers direct, nu mai călcăm pe aceleași urme din trecut, mai mult, influența mediului în care trăim și a moștenirii noastre este tot mai redusă, ieșim din poveștile de viață ale părinților noștri, nu mai facem aceleași greșeli pe care le-am dobândit în copilărie. 21 februarie – 27 aprilie este o perioadă favorabilă pentru decizii în relații, pentru începerea unei afaceri, pentru implementarea unui proiect, pentru cumpărarea unei case care să devină cămin pe termen lung, pentru începerea unui regim de viață sănătos.

Avem porțile deschise către noi orizonturi, pe care le putem explora cu încredere. Ne putem baza și pe Univers dar noi suntem cei care cârmuim traseul și ridicăm pânzele pentru a da direcția corectă drumului pe care vrem să-l parcurgem. Important este să fim responsabili de acțiunile noastre, conștiincioși și muncitori. Este foarte important să știm cum să ne punem intenții în această perioadă. De asemenea, este important să știm ce dorim cu adevărat să se împlinească. Universul face ca, în această perioadă, să avem libel pentru orice, chiar și pentru greșeli. Cel mai mult contează calitatea gândurilor noastre, pentru că viața le transformă rapid în realitate. Cei care se tem și gândesc negativ, au parte de situații care le dovedesc că ceea ce cred este adevărat. Dimpotrivă, cei care și mențin vibrația ridicată și igiena mentală atrag bunăstarea și armonia.

Învățăm acum cu toții să discernem ce este bun sau mai puțin bun pentru noi. Cu planetele puternice din Vărsător, Jupiter și Saturn, acum totul ia amploare. Totul se întâmplă la foc automat, rapid precum vântul. Nu mai este timp pentru amânări, viteza pune stăpânire pe ritmul vieții, trecem rapid de la vis la realitate, de la dorință la materializare. Obstacolele cele mai puternice sunt cele din mintea noastră. De multe ori, nu trecem la treabă sau ne temem de eșec pentru că nu credem că merităm și nu considerăm că suntem suficient de buni. Planetele în mers direct ne oferă posibilitatea de a atinge cel mai înalt nivel al nostru și de a ne mulțumi doar cu tot ceea ce este mai bun. Cantitatea este dublată de calitate.

Planetele directe fac acum loc pentru nou și vom simți că nu ne mai luptăm cu situații vechi cu care ne luptam. Dintr-o dată, ori nu ne mai interesează, ori nu mai dăm voie să ni se facă rău sau ca cineva sau ceva să ne umple timpul inutil. Suntem siguri pe noi, putem găsi cele mai eficiente soluții la blocajele de pânîă acum.

Pe acest culoar astral, nativii fiecărei zodii au ocazia de a se conecta cu esența lor și de a da tot ce au mai bun. Asistăm la o întoarcere a fiecăruia la principiile și valorile de bază. Contextul astral ne face autentici, ancorați în realitatea pe care am venit să o trăim. De aceea, cei născuți în oricare dintre cele 12 zodii pot avea acces la vibrația cea mai înaltă pe care pot folosi ca instrument de creație.

Berbec: curaj, inițiativă, direcție, scopuri clare, încredere.

Taur: talente, abundență, grijă, confort, stabilitate.

Gemeni: schmbări, comunicare, deplasări, joacă, curiozitate.

Rac: încredere, emoții, siguranță, certitudine, sprijin.

Leu: valoare, calitate, noblețe, forță, validare.

Fecioară: ordine, disciplină, simplitate, devotament, mulțumire.

Balanță: cooperare, armonie, echilibru, plăcere, bucurie.

Scorpion: putere, mister, magnetism, adevăr, voință.

Săgetător: înțelepciune, imaginație, călătorii, misticism, spiritualitate.

Capricorn: hotărâre, implicare, materializare, succes, ascensiune.

Vărsător: intuiție, originalitate, prietenie, cunoaștere, popularitate.

Pești: sensibilitate, artă, empatie, rafinament, magie.

Ce aduc planetele directe fiecărei zodii?

A fi noi înșine este cel mai de preț dar al acestei etape astrale pe care o resimțim pe Pământ. Ni se oferă posibilitate ad e ane dezvolta sistemul de valori, de a ne depăși limitele și de a acționa în afara convingerilor care ne țineau pe loc. Se pot rezolva mult mai ușor numeroase probleme pe care le avem în relații, în familie, în plan social sau în carieră.

Pe un asemenea tranzit în care energiile se aliniază pe aceeași direcție, ne conectăm mai ușor la Sinele nostru, ceea ce ne ajută să îi simțim mai ușor pe cei din preajma noastră. Crește nivelul de empatie și suntem mai receptivi la nevoile și dorințele celorlalți. Cooperarea, amonia și întrajutorarea devin mecanisme folosite de un număr tot mai mare de oameni. Această orientare spre binele celorlalți este posibilă datorită unei conectări superioare cu propria persoană. Avem aproximativ două luni la dispoziție să restabilim echilibrul minte – emoții – corp. Devenim conștienți de sufletul nostru, ne ascultăm și nu mai acceptăm orice compromis, ne simți invulnerabili și ne controlăm mai ușor gândurile. Este o vreme excelentă pentru a ne purifica mintea, sufletul și trupul. Acordăm o atenție necesară corpului fizic, pe care nu-l mai traumatizăm. În acest timp, tot mai mulți încep diete care dau roade, se apucă de sport, se lasă de obiceiuri nesănătoase și chiar de vicii. Evitarea exceselor de sare, zahăr, grăsimi și îmbunătățirea autocontrolului sunt demersuri susținute astral. Practic, toate planetele în mers direct susțin un detox astral pe toate planurile.

Nu ne mai aflăm într-un punct karmic, depinde de noi ce alegem să facem și cum alegem să construim fiecare moment al existenței. Nu mai putem da vina pe planete pentru ceea ce ni se întâmplă, nici pe karmă, suntem împuterniciți cu drept de autor asupra propriei vieți.

Roxana Pănoiu este astrolog, asistent medical generalist cu experiență în paleație și oncologie (pacienți aflați în faze terminale), studentă la Psihologie, colaborator la revista Taifasuri

roxana.v.panoiu@gmail.com, 0762436613