ȊMBLȂNZIREA SCORPIEI… LA LUNĂ PLINĂ

ȊMBLȂNZIREA SCORPIEI… LA LUNĂ PLINĂ

Articol de Corina Chelaru

Ȋn astrologie, ca şi într-o mare familie, avem planete şi corpuri cereşti cu energii foarte diferite, dar care lucrează toate împreună pentru binele comun. Fiecare semn zodiacal este condus de energia unei planete sau a mai multora şi de aceea atunci când analizăm un fenomen astrologic e bine să ştim care este fundalul pe care se desfăşoară tot baletul stelar, pentru că el setează emoţiile fundamentale şi este cifrul prin care decodificăm toate celelalte aspecte. De aceea, semnul în care are loc o Lună Plină dă tonul vibraţiilor din acea perioadă prin acordarea la energia planetei sau planetelor care o guvernează. 

Luna Plină din Scorpion din acest an, supranumită şi Super Luna Roz nu va fi chiar roz, nici la propriu şi nici la figurat, dar stă în puterea noastră să o trăim astfel încât viaţa noastră de după să devină roz. O lună plină se petrece atunci când Soarele şi Luna se află în opoziţie, deci Luna apare pe cer în toată puterea ei (reţineţi acest cuvânt: putere!). Atunci când Luna se află la cea mai mică distanţă de Pământ, ea devine o Super Lună pentru că are şi mai multă…putere. Nu se va vedea roz, dar culoarea care îi este atribuită vine de la faptul că în această perioadă totul înfloreşte şi totul este îmbătat de parfum şi de culoare. Parfum şi culoare care vin să îmbrace această putere a Lunii cu o altă putere subtilă şi penetrantă, o putere căreia îi este imposibil să i te opui, pentru că este puterea renaşterii. Şi dacă încă nu e de ajuns ce s-a adunat până acum la capitolul putere, ei, bine, Scorpionul, sub al cărui sceptru se etalează Luna Plină are doi guvernatori, Pluton şi Marte, care nici unul nu se remarcă prin delicateţe “roză” sau prin subtilitate. Ambele planete vorbesc despre PUTERE şi ACŢIUNE într-un semn FIX.

Pluton este planeta cea mai îndepărtată de Pământ, fiind a 9-a planetă din sistemul solar. Ştim din numerologie că energia lui 9 este cea a transformării de tip alchimic. 9 încheie mereu un ciclu transformaţional şi asimilează în cheie superioară lecţiile trăite dăruind altruism, implicare socială, generozitate izvorâtă din putere folosită cu înţelepciune şi viziune globală asupra umanităţii şi asupra scopurilor înalte. 9 nu e niciodată despre sine, ci despre NOI ca parte a Universului şi a unei conexiuni spirituale dincolo de individualitate. Pluton a fost asociat cu simbolul Păsării Phoenix, pentru că ea este singura care are putere să reziste puterii devastatoare a focului şi să renască mai frumoasă şi mai luminoasă din propria cenuşă. Iar această Lună Plină are loc pe data de 27 aprilie, o zi de vibraţie 9 în care va trebui să alegem dincolo de emoţiile noastre (2) calea înţelepciunii (7). Acolo unde apare Pluton în ecuaţia astrală nu există cale de negociere şi de întoarcere – există purificarea prin Foc şi acestei energii i se adaugă energia marţiană, tot de Foc, cea care ne ajută să punem mâna pe sabie şi să tăiem acolo unde nu mai poate fi reparat, chirurgical – cu sânge rece şi cu intenţia de înlăturare a răului spre vindecare şi împuternicire. Marte activează în fiecare din noi războinicul, setea şi dorinţa de acţiune, iar în momentul în care Luna va intra în tranzitul peste Scorpion, va face un frumos trigon cu Marte care se află în tranzit în Rac acum. 

Acest Marte mi se pare a fi cheia de îmblânzire a Scorpiei (sau a Scorpionului), căci Marte în Rac este îndulcit de grija pentru cei dragi, este mai puţin impulsiv şi mai iubitor de a întreprinde acţiuni în folosul şi spre hrana şi confortul celor apropiaţi. Apa din semnul Scorpionului, unde se află Luna Plină şi din cel al Racului, unde se află Marte, nu trebuie să lasată să stingă focul transformator, ci doar să ştie cum să îşi ia de la acest foc căldura pentru a deveni….un ceai aromat, care să ne bucure sufletul şi să ne întărească!

Să nu uităm că Luna aceasta se află singură în casa Scorpionului (unde se află şi Luna natală a României, ceea ce ne spune că evenimentele ce se vor derula ne privesc şi la nivel de ţară!) faţă în faţă cu un stellium puternic din Taur (Soare conjunct Uranus, Venus conjunct Mercur şi Lilith, care le “ţine cununa”). Taurul este guvernat de Venus şi este activat la maxim de toate aceste vizite astrale. Nu pot să nu remarc că axa formată de Taur şi de Scorpion este o axă a semnelor FIXE, semne pragmatice, înrădăcinate în convingerile lor, iubitoare de rutină şi de conservatorism, semne care fac schimbări doar cu….dinamită astrală! Iar Luna, la ieşirea din semnul Scorpionului, va face un careu cu Jupiter din Vărsător, un careu care îi va spori forţa transformatoare şi care indică intervenţia Legii Divine în tot ceea ce trăim sub acest tranzit.

Iată de ce spuneam că Luna aceasta nu va fi nicidecum “roz”, dulce şi aducătoare de blândeţe, ci mai degrabă o Lună care ne va răscoli până în străfunduri. Şi tare mi-e că nu va rămâne doar o răscolire spirituală, ci se va reflecta şi în lumea materială (pământ, posesiuni, finanţe) cu o conjuncţie Soare – Uranus în opoziţie cu ea. Pentru România în mod special aceste purificări vor fi importante pentru că vor fi activate casele  4 şi 10 – casa căminului, a familiei, a rădăcinilor istorice şi casa autorităţii şi a imaginii publice. Luna natală a României este tot în Scorpion, iar Puterea va tinde să facă abuz de putere prin manipulare emoţională şi prin dorinţă extremă de control, ceea ce va duce la extrem capacitatea de răbdare a propriului “cămin”, a poporului care duce, sub energia Taurului tot greul….până când probabil va vedea pânza roşie ridicată de acest tranzit! Stelliumul din Taur mi se pare a fi ca o grămadă de dinamită pe care o poate aprinde oricând de “peste drum” Luna din Scorpion, plină şi rotundă ca un Foc purificator. 

Careul în T cu Saturn din Vărsător pe care îl va face această Lună vine şi el să ne împingă la nivel colectiv să întreprindem acţiuni ferme prin care să schimbăm realitatea şi structurile care nu ne mai servesc. Este un portal energetic care dă undă verde inovaţiilor în viaţa noastră, mai ales în zonele legate de umanitate ca entitate globală, de comunităţile extinse, de viziunile noastre de viitor.

Ce putem face pentru a profita din plin de energia acestei Luni Pline? 

Ȋn primul rând să acceptăm că acolo unde avem axa Scorpion – Taur pe harta natală trebuie să facem curăţenie generală, să smulgem toate buruienile care ne-au fixat în tipare de viaţă care nu ne mai reprezintă sau pe care ne-am încăpăţânat să le păstrăm din frica de schimbare. Apoi să trăim conştient toate aceste purificări – identificăm “gunoiul” emoţional şi mental, îl strângem şi îl ardem cu intenţia de a face loc pentru ca Noul să îşi întindă aripile frumos şi proaspăt colorate în viaţa noastră. Lucrăm conştient cu dorinţele şi pulsiunile noastre de manipulare, de control şi putere, acceptăm ceea ce considerăm că avem întunecat şi vedem care este lumina din acest întuneric. Nu în ultimul rând privilegiem şi la nivel fizic tot ceea ce ţine de regenerare şi refacere – purificare (alimentaţie uşoară şi foarte multă apă, căci Scorpionul este un semn de Apă), somn profund, scufundare în energia imensă de renaştere a pământului care se revarsă generos în acest anotimp (stat în natură, stat cu picioarele desculţe pe iarba proaspătă), supravegherea şi îndepărtarea tuturor fricilor şi gândurilor negative şi înlocuirea lor prin afirmaţii şi gânduri pozitive. Şi nu în ultimul rând conectarea la energia Focului cu intenţia de a o folosi pentru a arde ce nu ne e de folos şi pentru a aprinde în conştiinţa noastră lumina unui nou început! 

Să fie de folos şi de recăpătat puteri înnoite şi luminoase! Lună Plină cu renaşteri magice să avem! 

prof. dr. Corina Chelaru
astrolog, numerolog, formator, consilier de dezvoltare personala, specialist in fizionomie, analiza si evaluare comportamentala

https://www.facebook.com/chipurisemnestele
corachelaru@yahoo.fr